top of page

Överlägsna resultat med avancerad teknik

Picolaser är en revolution inom hudvård på grund av dess mångsidighet, hastighet, precision och effektivitet. Picolaser avger pulser på pikosekunder (biljondelar av en sekund), vilket är betydligt snabbare än tex Nd:Yag som avger pulser i tusendels sekunder. De snabba pulserna gör att man kan använda mer energi för att behandla pigmenteringar och få ett snabbare resultat med mindre påverkan på huden. Det är liten risk för brännskador och ärr, eftersom lasern inte påverkar hudens yttre lager. Med Picolaser splittras pigment till mikroskopiska partiklar som absorberas av kroppens immunsystem under 4-8 veckor för att därefter transporteras ut ur kroppen via lymfsystemet.

Namnlös design (27)_edited.jpg

Tatueringsborttagning

Tatueringen bleks gradvis allteftersom pigmentpartiklarna absorberas och transporteras ut av lymfsystemet. Därför görs behandlingar inte tätare än ca 6-8 veckors intervall. Det är svårt att veta hur många behandlingar som krävs, eftersom det beror på hur djupt tatueringen sitter, vilka färger som har använts och hur du som individ svarar på behandlingen. Oftast tar det 4-8 behandlingar med en Picolaser för att få bort tatueringen helt, men om man ska göra en cover up så räcker det oftast med färre. Med äldre och mer långsamma lasertekniker kan det krävas krävas upp till 20 behandlingar, vilket skulle ta flera år och bli mycket kostsamt. Vanligtvis försvinner tatueringen helt, men det finns inga garantier, eftersom det bland annat beror på vilket bläck som har använts.

Färgcirkel.png
Vår Picolaser har 4 olika våglängder!

Vår Q-switchade Picolaser har 4 våglängder 1054nm, 585nm, 532nm och 650nm  för att kunna ta bort även svåra färger som ljusgrönt och lila.

Pigmentborttagning med Picolaser

Namnlös design (28).png

Picolaser är en toppmodern behandlingsmetod för att bekämpa olika typer av pigmenteringar, oavsett om de är orsakade av sol, åldrande eller hormonella förändringar, det kan vara allt från solfläckar och åldersfläckar till melasma och postinflammatorisk hyperpigmentering. Dessutom kan picolasern även vara effektiv för att behandla andra hudproblem, såsom ärr och fina linjer.

 

Picolaserns extremt korta pulslängd möjliggör en hög grad av precision, den kan rikta in sig exakt på de områden där pigmenteringarna finns. Detta leder till snabba och pålitliga resultat som kräver färre behandlingar för att uppnå önskat resultat. Den kraftfulla energin i de korta ljuspulserna kan penetrera djupt in i huden och bryta ner pigmentet effektivt utan att skada omgivande vävnad, vilket minskar risken för biverkningar och många kan återgå till sina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

 

Sammanfattningsvis är picolasern en utmärkt behandlingsmetod för pigmenteringar på grund av dess precision, effektivitet, mångsidighet och säkerhet. Det är ett populärt val för dem som söker en effektiv och skonsam lösning för att förbättra hudens utseende och minska synliga pigmenteringar.

bottom of page