top of page

Dubbelhaka

Dubbelhaka är en ansamling av fett och vätska under hakan. Anledningen till att vissa får det beror på gener, ålder, övervikt och hållning. Det finns flera estetiska behandlingsmetoder för att behandla en dubbelhaka utan kirurgiska ingrepp.

Professionella behandlingar

1

HIFU

HIFU brukar kallas ansiktslyft utan kirurgi. HIFU anses vara en säker och effektiv metod för att ge ett lyft och strama åt lös hud i ansiktet och på kroppen. Med den kan man även reducera fett och den passar därför mycket bra till att behandla dubbelhaka. 

2

Belkyra

Belkyra är godkänd injicerbar behandling med ett ämne som hjälper till att bryta ner och absorbera fettceller. Det injiceras direkt i fettet under hakan för att minska utseendet på dubbelhaka.

HIFU

HIFU brukar kallas ansiktslyft utan kirurgi. HIFU använder ultraljudsteknik för att stimulera kollagenproduktionen. Den anses vara en säker och effektiv metod för att ge ett lyft och strama åt lös hud i ansiktet, hakområdet och på kroppen. Den används även för att reducera fett och passar därför mycket bra till att behandla dubbelhaka, gäddhäng eller kärlekshandtag där man ofta vill strama upp huden och bli av med fett. Behandlingens fördelar jämfört med ett kirurgiskt lyft är svåra att argumentera mot, du får inga snitt eller ärr i huden och du behöver ingen återhämtningstid.

Belkyra

Belkyra är en godkänd injicerbar behandling som hjälper till att bryta ner och absorbera fettceller. Det injiceras direkt i fettet under hakan för att minska utseendet på en dubbelhaka. Dubbelhakan kan försvinna och hakprofilen kan förbättras redan efter en behandling. Effekten är bestående.

Trådlyft

Ett trådlyft innebär att man för in upplösbara trådar under huden för att lyfta och dra åt slapp vävnad. Detta kan användas för att förbättra utseendet på halsen och käklinjen. Det är mycket effektivt för behandling av sura mungipor, dubbelhaka, hängande kinder eller om man önskar ett ögonbrynslyft. När trådarna väl är insatta skapar de en omedelbar lyfteffekt. Med tiden stimulerar trådarna produktionen av nytt kollagen, vilket ytterligare bidrar till hudens fasthet och spänst. Hur länge behandlingen håller i sig varierar mellan individer men varar i allmänhet i flera månader till ett par år. Underhållsbehandlingar kan rekommenderas för att upprätthålla lyfteffekten.

Fillers

Injektioner med till exempel hyaluronsyra kan återskapa den förlorade volymen eller användas för att skapa en skarpare kontur i käklinjen vilket minskar utseendet på en dubbelhaka. 

Denna behandling är tillfällig men kan vara effektiv mot vissa hudtillstånd. För att kunna behandlas med fillers måste en konsultation bokas minst 48 timmar före behandlingen enligt den nya lagen om betänketid.

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en revolutionerande teknik inom estetisk laserbehandling. Med olika inställningar kan den avlägsna en del av den yttersta huden och stimulerar kollagenproduktionen. Den är mycket effektiv för att behandla till exempel rynkor, lös hud, pigmenteringar, stora porer och ärr.

Det är en banbrytande, effektiv metod för en mängd olika hudproblem som:

  •  Hudföryngring: Den minskar effektivt tecken på åldrande genom att jämna ut fina linjer och rynkor, vilket leder till ett mer ungdomligt utseende.

  • Ärrminskning: Särskilt effektivt för akneärr, operationsärr och andra typer av ärrbildning, det hjälper till att göra dessa ärr mindre märkbara.

  • Förbättring av hudstruktur: Den förbättrar hudens övergripande struktur, vilket gör den slätare och mer enhetlig.

  • Pigmenteringskorrigering: Den kan minska uppkomsten av solfläckar, åldersfläckar och andra typer av hyperpigmentering, vilket leder till en jämnare hudton.

  • Huduppstramning: Lasern stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i hudens djupare lager, vilket kan leda till stramare, fastare hud.

  • Reducering av porstorlek: Det kan hjälpa till att minimera uppkomsten av förstorade porer.

  • Aktinisk keratosbehandling: Den kan användas för att behandla aktinisk keratos, som är grova, fjällande fläckar på huden orsakade av år av solexponering.

Fraktionerade CO2-lasrar erbjuder ett mer kontrollerat och exakt tillvägagångssätt än andra metoder som plasma pen och äldre lasrar, vilket möjliggör snabbare läkning och snabbare återhämtning. Effektiviteten av behandlingen kan dock bero på olika faktorer inklusive hudtyp, tillstånd som behandlas och individuella läkningsprocesser. Det är också viktigt att ha realistiska förväntningar och att noggrant följa vårdanvisningarna efter behandlingen för att maximera resultatet och minimera potentiella biverkningar. Boka gärna en konsultation så kan vi rekommendera den bästa behandlingsplanen för dig.

Att välja rätt behandling

Att skapa en effektiv behandlingsplan för ett specifikt hudtillstånd innebär ofta att man kombinerar flera av ovanstående metoder för optimala resultat. Valet av behandling beror på flera faktorer som din hudtyp, vilka behandlingar som du tidigare har genomgått och vad du har för mål med behandlingen. Vid en konsultation kan vi utifrån dina individuella behov se vilken eller vilka behandlingsmetoder som är bäst för just dig. Tålamod är nyckeln, eftersom de flesta behandlingar kräver tid för att visa betydande förbättringar.

Kontakta oss

Kyrkogatan 6, 93731 Burträsk

070-224 23 49

  • Whatsapp
  • Facebook
  • Instagram

Tack för ditt meddelande!

bottom of page