top of page
laserbehandling
laserbehandling

HIFU

HIFU anses vara en säker och effektiv behandling för att ge ett lyft och  strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Behandlingens fördelar jämfört med ett kirurgiskt lyft är svåra att argumentera mot, du får inga snitt eller ärr i huden och du behöver ingen återhämtningstid. 

Ansiktslyft utan kirurgi

HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud) är ett alternativ till traditionell kirurgisk ansiktslyftning och kräver ingen återhämtningstid, det uppstår ingen skada på hudens yta eller på vävnaden under huden. HIFU fungerar dessutom utmärkt efter en viktminskning för att strama till huden som ofta blir slapp efteråt. Det verkar genom att ultraljudets energi tränger genom huden ner till underliggande vävnader för att stimulera kroppens egen kollagen- och elastinproduktion, vilket resulterar i en fastare hud. Det första resultatet ses direkt efter behandlingen och huden kan genast kännas stramare och få en naturlig fin lyster. Kollagen- och elastinproduktionen fortsätter upp till 6 månader efter behandlingen och det är först då man får det slutgiltiga resultatet och man kan ta ställning till om en andra behandling behövs. Oftast räcker det med en behandling för att strama upp huden i ansiktet men om man har mycket slapp hud kan det behövas ytterligare en behandling tidigast efter 6 månader. Passar alla hudtyper och både män och kvinnor kan genomföra en behandling. Dock ej gravida, ammande eller personer med epilepsi eller pacemaker.

 

Hur fungerar HIFU fettreducering?

Genom att använda en annan kassett går ultraljudets energi genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret, där det orsakar en direkt och permanent förstörelse av fettcellerna. Fettet från fettceller omvandlas till triglycerider och vatten som tas om hand av kroppen och förbrukas som energi. Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Man kan behandla 1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område, så att kroppen hinner ta hand om de förstörda fettcellerna. Ska man behandla samma område ska det gå minst 4 veckor. Fettminskningen pågår i flera veckor efter behandlingen och det slutgiltiga resultatet ses efter 3-6 månader, men man kan se visst resultat redan direkt efter en behandling. De bästa kandidaterna är personer som är nära sin målvikt men som har envisa fettdepåer kvar.

Vanliga behandlingsområden är:

- Kinder

- Området under ögonen
- Hals (”kalkonhals”)
- Dubbelhaka
- Mage
- Överarmar ("gäddhäng")
- Kärlekshandtag

- Celluliter

Vilka ska inte behandlas:

- Kvinnor som är gravida eller ammande
- Personer med hudinfektion/abscess
- Personer som nyligen (senaste månaden) fått injektionsbehandling, trådlyft eller kirurgi i behandlingsområdet

- Personer med pacemaker

bottom of page