top of page

Oslagbara resultat med avancerad teknik

Fraktionerad koldioxidlaser (Co2-laser) är den effektivaste behandlingen inom kosmetisk hudvård. Med en fraktionerad laser skjuts laserstrålar djupt ner i huden i ett ordnat mönster och bildar mikroskopiska hål som stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i huden. Tack vare att den är fraktionerad så lämnas övrig hud orörd, vilket gör att huden läker fortare. Till skillnad från många andra koldioxidlasrar har vår maskin en inbyggd randomizer som fördelar punkterna på en randomiserat sätt, vilket gör att huden hinner kylas ned och risken för brännskador minimeras.

 

Det gör att denna metoden lämpar sig väldigt bra för hudåtstramning och behandling av mer djupgående rynkor och ärr. Fraktionell laser kan användas för att strama upp hud på i princip alla kroppens delar, dock med visst säkerhetsavstånd från ögat. Den används även för att minimera pigmenteringar från sol, få en finare hudstruktur och minska grova porer.

Exempel på behandlingar:

  • Rynkor och ojämn hud

  • Ärr och acneärr

  • Solskadad hud

  • Stora porer

  • Hudbristningar

För att uppnå bäst resultat rekommenderar vi att du gör 3-5 behandlingar med ungefär en månads mellanrum.

Att tänka på

Det är viktigt att sköta det behandlade området efteråt, håll rent, applicera vårdande kräm två ggr dagligen tills skorporna läkt helt. Låt skorporna trilla av av sig själv, klia inte på dem. När skorporna trillar av kan huden vara något ljusare eller rosa vilket är helt naturligt eftersom nyare hud har kommit fram och din naturliga nyans kommer att framträda efter 1-2 månader. Värme som efter solsveda känns oftast någon timme efteråt. Svullnad kan uppstå och varierar beroende på område.

 

Undvik varma bad och duschar, bastu, fysisk träning och liknade i några dagar efteråt. Make up tidigast 48 h efter. Undvik solning 3-4 veckor både före och efter för att undvika hyperpigmentering och använd solskyddsfaktor 50. Du kan behandlas endast om du är frisk och inte har pågående infektion i huden. Du bör inte ta blodförtunnande medel och inte heller Roaccutan eller annan akne medicin. Har du tagit botox/fillers i området bör du vänta en månad. Du får ej vara gravid eller amma och du ska vara över 18 år. Om du har mörk hud avråder vi då det finns risk för hyperpigmentering.

bottom of page