top of page
Rakad Armhåla

Hårborttagning med laser

Vi använder oss av den nyaste tekniken där tre olika lasrar kombineras för effektiv hårborttagning, Alexandrit, diod och Yag, vilket gör detta till en av de mest kraftfulla lasrarna på marknaden. Hårborttagninge med laser är en av de snabbaste och mest effektiva metoden för att bli av med oönskad hårväxt både skonsamt och smärtfritt och ger i princip alltid bättre resultat än med IPL.

En av de mest kraftfulla lasrarna på marknaden

Vi använder oss av den nyaste tekniken där tre olika lasrar kombineras för effektiv hårborttagning, Alexandrit, diod och Yag. Detta gör att vi kan behandla både ljusare och mörka hår, tunna och grova hårstrån samt de flesta hudtyper. Laser är den snabbaste och effektivaste metoden för permanent hårborttagning samtidigt som den är skonsam och smärtfri. Du får i princip alltid ett bättre resultat än med IPL eftersom lasern har mer energi, rätt pulslängd och använder sig enbart av de våglängder som är optimerade för hårborttagning. Detta gör att laserenergin kan passera huden och omvandlas till värme i hårsäcken utan att skada huden. Risken för hudskador är därför liten vilket gör att den är säkrare än andra hårborttagningsmetoder som exempelvis IPL, som hettar upp allt i sin väg och levererar inte samma energi i hårsäcken.

 

Det är endast de aktiva hårsäckarna som kan behandlas, där det växer hår. Därför måste man vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva, vilket brukar ta ca 4-10 veckor. Det tar i genomsnitt 5-8 behandlingstillfällen för att få bästa möjliga resultat men kan variera från person till person, riktigt tunna eller grova hårstrån kan vara svårare att behandla och även tätt hår kräver lite fler behandlingar. För en del personer kan det efter några behandlingar plötsligt börja växa mer hår, det beror på att de kvarvarande, vilande hårsäckarna har triggats igång snabbare av lasern. Det innebär inte att hårborttagningen inte fungerar utan det är snarare positivt, eftersom man når fler aktiva hårsäckar per behandlingstillfälle och därmed får slutresultatet snabbare.

Inför behandling

Innan behandling rakar du området hemma, så nära inpå behandlingstiden som möjligt. Bäst resultat får man om huden inte har en solbränna eller skadad. Du bör inte ha epilerat eller vaxat området de senaste 4-6 veckorna så att håren hinner växa tillbaka.

Efter behandling

Efter behandlingen kan en lätt svullnad eller rodnad uppkomma, men lägger sig oftast inom några timmar. Undvik solning fram tills nästa behandling och använd alltid SPF 25 eller högre. Samma dag är det bra att undvika deodorant, bad eller aktiviteter som gör att du svettas. Efter ca 2 veckor börjar håret trilla av. Du får inte epilera, vaxa eller tråda mellan behandlingar endast rakning är tillåtet, eftersom det endast går att behandla hårsäckar med hår.

 

Man kan ibland se vissa pigmentförändringar så kallad hyperpigmentering, oftast på mörkare hud, men detta brukar gå tillbaka. Mörk hud innehåller mer melanin och när den utsätts för värme finns en risk att melaninet ökar. Du bör undvika att vara i stark sol men kan vistas ute med minst 25 solskyddsfaktor, dvs inte sola aktivt eftersom solning ökar risken för pigmentering. Man kan även få ljusare hud sk hypopigmentering efter behandling men även det brukar stabiliseras. Om man fått blåsor eller skorpor ska dessa skötas, hållas rena men återfuktas med vårdande salva och gärna Aloe Vera. Man ska inte pilla på dem. När det torkat ut och skorpan trillat av kan huden vara ljusare men även mörkare men detta brukar med tiden återgå till det normala. Du får inte använda brun utan sol produkter.

Kan man då bli helt hårfri?

Det är väldigt individuellt. Håret försvinner för alltid i de hårsäckar som har blivit behandlade men sedan kan kroppen av olika skäl börja producera nya hår i nya hårsäckar, till exempel vid en hormonell obalans och det är inget vi kan påverka.

bottom of page