top of page
Top view of a spa client undergoing the cosmetic procedure performed by an experienced doc
Top view of a spa client undergoing the cosmetic procedure performed by an experienced doc

RF microneedling 

En innovativ kombination med microneedling och radiofrekvensenergi som tar hudföryngring till nästa nivå.

En unik kombination

Traditionell microneedling är en populär metod som skapar mikroskador i huden, vilket stimulerar kroppens egen läkningsprocess. Produktion av kollagen och elastin initieras, vilket effektivt stramar huden och minskar uppkomsten av fina linjer. Med RF Microneedling levereras radiofrekvensenergi djupt in i dermis via dessa små nålar, vilket ytterligare stimulerar hudens produktion av kollagen och elastin och man kan se en direkt synlig uppstramning av huden. Eftersom RF-energin levereras så djupt ger den snabbare och mer dramatiska resultat. Med denna metod kan även serum eller PRP föras in via de skapade hålen, vilket möjliggör djupare penetration av näringsämnen och tillväxtfaktorer för ännu effektivare resultat. Behandlingen ger en långvarig positiv effekt på slapp hud, rynkor, bristningar och ärr. Vår RF microneedling och RF Fractional har dessutom en speciell kylning som kan appliceras både före och efter för högsta komfort.

Vem är det till?
RF Microneedling är lämplig för nästan alla hudtyper och toner. Följande hudproblem kan behandlas:

Fina linjer och ansiktsrynkor

Ärrbildning från akne och vattkoppor

Mild till måttlig slapphet i huden

Oregelbunden hudstruktur och ton

RF Fractional
Samma behandling med radiofrekvens men utan nålar, utan radiovågorna strömmar ner genom huden. Passar bra på känsliga områden eller om du upplever att du inte vill ha behandling där nålar ingår.

De flesta kommer att uppnå bra resultat med 2-3 behandlingssessioner, med tre-fyra veckors mellanrum. Antalet behandlingar beror på hur väl man svarar på behandlingen och svårighetsgraden av de hudproblem som ska behandlas. Ärrbildning kräver oftast fler behandlingar beroende på djupet.

Vid mer åldrad hud som behöver ett lyft, samt för att behandla fettdepåer under haka, på hals och kinder rekommenderar vi först en HIFU behandling som går mer på djupet som därefter följs upp med RF Microneedling för att jobba på yttre ålderstecknen.

Efter behandling
Huden är vanligtvis röd och svullen de första 1-2 dagarna efter behandlingen, men rodnaden är vanligtvis mild och mycket mindre än vad som ofta ses med laserprocedurer. Det finns lite eller inget obehag och efter ingreppet kan man vanligtvis återvända till vanliga aktiviteter inom en dag. Makeup kan appliceras efter 24 timmar för att maskera eventuell kvarvarande rodnad, använd dock gärna minimalt med make-up och helst mineralbaserat. Huden kan upplevas som torr, man kan flaga lite och  få små ytliga skorpor. Detta är en läkningsprocess som är helt normal och efter upp till 2 veckor är din hud normal igen. Det är viktigt med god hygien efter behandlingen, precis som vid traditionell microneedling, så byt gärna örngott, handduk och tvätta dina händer väl samt undvik att ta med dina händer i ansiktet. Vid behandling med RF Fractional har inga kanaler öppnats upp med hjälp av nålar och kräver därför mindre eftervård och ger oftast mindre rodnad och svullnad.

bottom of page