top of page
Botox Injektioner

Botulium toxin

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som verkar genom att begränsa aktiviteten i muskulaturen. Botox används i många olika sammanhang bland annat för behandling av rynkor, migrän, svettning och tandgnissling.

Effektivt mot rynkor, migrän och oönskade svettningar

Med åldern minskar kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden och tillsammans med solexponering förlorar huden med tiden sin fasthet och bildar fler linjer och rynkor. Linjer och rynkor kan också skapas av att man till exempel rynkat pannan eller kisat många gånger. Dynamiska rynkor uppkommer när vi rör på ansiktet och med åren kan dessa rynkor bli mer permanenta och synas även i vila och det kallas för statiska rynkor.

Rynkor är en del av åldrandet och är ofta vackert, men vissa rynkor kan göra att man ser arg, sur eller trött ut, fast man inte är det. Då kan botulinum toxin vara ett bra sätt att behandla dessa rynkor med ett naturligt resultat. Det är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som har använts under många år. Genom att injicera en liten mängd botulinum toxin i musklerna blockeras nervimpulserna och jämnar på så sätt ut linjer och rynkor.

 

En botox-behandling kombineras ofta med fillers för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, för att skapa volym, för släta ut rynkor samt för att ge lite fylligare läppar. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att kombinera botulinum toxin och fillers med fraktionerad CO2-laser eller RF Microneedling. Då stimuleras hudens egen kollagenproduktion och cellförnyelse, vilket bidrar till en hudföryngring. Komplettera gärna med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp för ett optimalt resultat. Vilka behandlingar som passar dig bäst får du råd om vid konsultationen.

Enligt den nya lagen om fillers och botox måste  du som ny kund först göra en konsultation. Sedan har du minst 48 timmars betänketid innan injektionsbehandlingen får utföras. Detta gäller också för befintliga kunder som inte gjort den behandling som är aktuell tidigare, eller om det har gått mer än 6 månader sedan senaste behandlingen.  

bottom of page