top of page

Åldrad hud

När vi blir äldre genomgår vårt ansikte många förändringar. Skelettet minskar på vissa delar, till exempel på kinderna, underhudsfettet minskar och kollagenproduktionen minskar. Det leder till ålderstecken som rynkor, insjukna kinder och mindre fyllighet och minskad kontur i ansiktet.

 

För att bevara det ungdomliga utseendet väljer många att genomgå estetiska behandlingar. För att kunna välja rätt behandling är det därför bra att veta orsakerna bakom ansiktets ålderstecken. Vi hjälper dig att skräddarsy rätt behandling för just din hud, för att du ska få ett naturligt resultat med ett ungdomligare utseende.

1

Hudvårdsrutin

Att etablera en daglig hudvårdsrutin med bland annat retinol och antioxidanter, samt hålla huden återfuktad är viktigt för att förebygga hängiga kinder. 

2

Solskydd

Att bära solskyddsmedel dagligen minskar hudens åldrande.  Heliocare är ett av Europas ledande solskyddsmärken utvecklat av experter inom dermatologi.

Professionella behandlingar

4

HIFU

Ansiktslyft utan kirurgi! HIFU anses vara en säker och effektiv behandling för att ge ett lyft och strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. 

5

Trådlyft

En minimalt invasiv procedur som använder trådar för att lyfta och flytta huden på kinderna.

4

Fractional RF microneedling (FRM)

En innovativ kombination med microneedling och radiofrekvensenergi som tar hudföryngring till nästa nivå. På ett säkert och effektivt sätt kan en mängd hudproblem behandlas.

Hudvårdsrutin

Att etablera en daglig hudvårdsrutin som inkluderar skonsam rengöring, serum med retinol och antioxidanter samt återfuktning förbättrar hudens hälsa.

 • Retinol: Produkter som innehåller retinol kan stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet.

 • Återfuktande fuktkrämer: Att hålla huden återfuktad hjälper den att se fylligare och smidigare ut.

 • Antioxidanter: Produkter med vitamin C, vitamin E och andra antioxidanter kan stödja hudens hälsa och kan förbättra fastheten.

Solskydd

Att bära solskyddsmedel dagligen minskar hudens åldrande. Studier visar att så mycket som 80% av hudens åldrande orsakas av UV-strålar som bryter ner kollagen, keratin och elastin. Huden förlorar då sin spänst och elasticitet, vilket leder till bland annat rynkor och fina linjer.

 

Heliocare är ett av Europas ledande solskyddsmärken utvecklat av experter inom dermatologi. Alla produkter från Heliocare skyddar huden och har samtidigt en läkande/helande effekt mot skadlig UVA samt UVB-strålning och produkternas och teknologiernas effekt är väldokumenterade. De motverkar solskador, hudens åldrande, minimerar överkänslighet från sol med hjälp av Fernblock® teknologin, bredspektriga solfilter och antioxidanter som grönt te, vitamin C och E.

HIFU

Ansiktslyft utan kirurgi. HIFU anses vara en säker och effektiv behandling för att ge ett lyft och strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Behandlingens fördelar jämfört med ett kirurgiskt lyft är svåra att argumentera mot, du får inga snitt eller ärr i huden och du behöver ingen återhämtningstid. Det är en icke-invasiv procedur som använder ultraljudsteknik för att stimulera kollagenproduktionen djupt i huden, vilket leder till en lyftande och uppstramande effekt över tid.

Trådlyft

En trådlyft är en minimalt invasiv kosmetisk procedur utformad för att lyfta och strama upp slapp hud, vilket ger ett subtilt, föryngrat utseende. Denna procedur används ofta för att ta itu med hängiga kinder och käkar. Så här fungerar ett trådlyft för hängiga kinder vanligtvis:

 

Trådmaterial:

Trådar som används är vanligtvis gjorda av absorberbara material, såsom polydioxanon (PDO). PDO-trådar löses upp med tiden och de stimulerar kollagenproduktionen i de behandlade områdena.

 

Insättning av trådar:

Trådarna förs in i huden genom små snitt som görs av utövaren. Trådarna har ofta små hullingar som greppar den underliggande vävnaden, vilket gör att de kan lyfta och återplacera hängig hud.

 

Lyfteffekt:

När de väl är insatta skapar trådarna en omedelbar lyfteffekt genom att ompositionera vävnaden. Med tiden stimulerar trådarna produktionen av nytt kollagen, vilket ytterligare bidrar till hudens fasthet och spänst.

 

Behandlade områden:

I samband med hängiga kinder är trådarna strategiskt placerade för att lyfta och stödja mellanansiktet. Detta kan förbättra kindernas övergripande kontur och åtgärda mild till måttlig hängning.

 

Kollagenstimulering:

När trådarna löses upp metaboliserar kroppen dem naturligt och lämnar efter sig nyproducerat kollagen. Detta kollagen fortsätter att bidra till hudens fasthet och hjälper till att bibehålla den lyftande effekten under en längre period.

 

Resultat och återhämtning:

Trådlyftsprocedurer ger omedelbara resultat, och de fulla effekterna blir mer uppenbara när kollagenproduktionen fortsätter. Vissa blåmärken, svullnad och obehag kan uppstå efter proceduren, men dessa avtar vanligtvis inom några dagar till veckor.

 

Resultatets varaktighet:

Livslängden på resultat för trådlyft varierar mellan individer men varar i allmänhet i flera månader till ett par år. Underhållsbehandlingar kan rekommenderas för att upprätthålla lyfteffekten.

Fillers

Injektioner med till exempel hyaluronsyra kan återskapa den förlorade volymen i kinderna och därmed skapa ett litet lyft. Fillers förbättrar huden genom att stimulera kollagenproduktionen.

Denna behandling är tillfällig men kan vara effektiv mot vissa hudtillstånd. För att kunna behandlas med fillers måste en konsultation bokas minst 48 timmar före behandlingen enligt den nya lagen om betänketid.

Fractional RF microneedling (FRM)

FRM är en innovativ kombination med microneedling och radiofrekvensenergi som tar hudföryngring till nästa nivå. På ett säkert och effektivt sätt kan en mängd hudproblem behandlas.

 

Små nålar skapar kontrollerade mikroskador i huden, medan RF-energin levereras till de djupare lagren, vilket främjar produktionen av kollagen och elastin. De kontrollerade skadorna som skapas av microneedling utlöser kroppens naturliga läkningsprocess, vilket leder till kollagenombyggnad. Tillsatsen av RF-energi förbättrar denna process genom att främja mer betydande kollagenproduktion och åtstramning av det behandlade området.

 

Resultat och återhämtning:

Fractional RF microneedling kan förbättra hudens struktur, fasthet och övergripande utseende. De fullständiga resultaten utvecklas vanligtvis gradvis under flera veckor till månader när huden genomgår den naturliga regenereringsprocessen. Det kan förekomma viss rodnad och lätt svullnad direkt efter behandlingen, men återhämtningstiden är i allmänhet minimal.

 

Antal sessioner:

Antalet sessioner som behövs kan variera beroende på individens hudtillstånd och mål. Vanligtvis rekommenderas en serie behandlingar med flera veckors mellanrum för att uppnå optimala resultat.

 

Underhåll:

Underhållsbehandlingar kan föreslås för att förlänga effekterna av fraktionerad RF-mikronålning, särskilt när den naturliga åldrandeprocessen fortsätter.

 

Även om fraktionerad RF-mikronålning kan vara effektiv för att förbättra hudens slapphet i olika områden, inklusive armarna, är det viktigt att ha en konsultation för att kunna bedöma dina specifika problem, diskutera de förväntade resultaten och skapa en personlig behandlingsplan som är skräddarsydd efter dina behov.

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en revolutionerande teknik inom estetisk laserbehandling avlägsnar en del av den yttersta huden och stimulerar collagenproduktionen och är mycket effektiv mot akneärr. Den används även för att reducera rynkor och pigmenteringar.

Det är en banbrytande, effektiv metod för en mängd olika hudproblem som:

 •  Hudföryngring: Den minskar effektivt tecken på åldrande genom att jämna ut fina linjer och rynkor, vilket leder till ett mer ungdomligt utseende.

 • Ärrminskning: Särskilt effektivt för akneärr, operationsärr och andra typer av ärrbildning, det hjälper till att göra dessa ärr mindre märkbara.

 • Förbättring av hudstruktur: Den förbättrar hudens övergripande struktur, vilket gör den slätare och mer enhetlig.

 • Pigmenteringskorrigering: Den kan minska uppkomsten av solfläckar, åldersfläckar och andra typer av hyperpigmentering, vilket leder till en jämnare hudton.

 • Huduppstramning: Lasern stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i hudens djupare lager, vilket kan leda till stramare, fastare hud.

 • Reducering av porstorlek: Det kan hjälpa till att minimera uppkomsten av förstorade porer.

 • Aktinisk keratosbehandling: Den kan användas för att behandla aktinisk keratos, som är grova, fjällande fläckar på huden orsakade av år av solexponering.

Fraktionerade CO2-lasrar erbjuder ett mer kontrollerat och exakt tillvägagångssätt än andra metoder som plasma pen och äldre lasrar, vilket möjliggör snabbare läkning och mindre downtime. Effektiviteten av behandlingen kan dock bero på olika faktorer inklusive hudtyp, tillstånd som behandlas och individuella läkningsprocesser. Det är också viktigt att ha realistiska förväntningar och att noggrant följa vårdanvisningarna efter behandlingen för att maximera resultatet och minimera potentiella biverkningar. Boka gärna en konsultation så kan vi rekommendera den bästa behandlingsplanen för dig.

Att välja rätt behandling

Att skapa en effektiv behandlingsplan för hängiga kinder "hamsterpåsar" innebär ofta att man kombinerar flera av ovanstående metoder för optimala resultat. Valet av behandling beror på flera faktorer som din hudtyp eller hur mycket kinderna hänger samt eventuella tidigare behandlingar du har genomgått. Vid en konsultation kan vi utifrån dina individuella behov se vilken eller vilka behandlingsmetoder som är bäst för just dig. Tålamod är nyckeln, eftersom de flesta behandlingar kräver tid för att visa betydande förbättringar.

Kontakta oss

Kyrkogatan 6, 93731 Burträsk

070-224 23 49

 • Whatsapp
 • Facebook
 • Instagram

Tack för ditt meddelande!

bottom of page