top of page
Namnlös design (14).png

Hängiga kinder
"hamsterpåsar"

Hängiga kinder eller hamsterpåsar, som det ofta kallas, är ett problem för många när de åldras eller går ned i vikt. Ofta blir skelettet på kinderna mindre med åren, muskelhinnor (SMAS) dras nedåt av gravitationen och huden förlorar sin spänst och volym. Det leder till att kinderna börjar hänga och det bildas veck eller linjer kring kinderna. 

1

Hudvårdsrutin

Att etablera en daglig hudvårdsrutin med bland annat retinol och antioxidanter, samt hålla huden återfuktad är viktigt för att förebygga hängiga kinder. 

2

Solskydd

Att bära solskyddsmedel dagligen minskar hudens åldrande.  Heliocare är ett av Europas ledande solskyddsmärken utvecklat av experter inom dermatologi.

Professionella behandlingar

3

HIFU

Ansiktslyft utan kirurgi! HIFU anses vara en säker och effektiv behandling för att ge ett lyft och strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. 

4

Trådlyft

Vid trådlyft används trådar för att lyfta och strama upp huden på kinderna. Trådlyftet ger omedelbara resultat, men de stimulerar även kollagenproduktionen.

6

Fractional RF microneedling (FRM)

En innovativ kombination med microneedling och radiofrekvensenergi som tar hudföryngring till nästa nivå. På ett säkert och effektivt sätt kan en mängd hudproblem behandlas.

Hudvårdsrutin

Att etablera en daglig hudvårdsrutin som inkluderar skonsam rengöring, serum med retinol och antioxidanter samt återfuktning förbättrar hudens hälsa.

 • Retinol: Produkter som innehåller retinol kan stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet.

 • Återfuktande fuktkrämer: Att hålla huden återfuktad hjälper den att se fylligare och smidigare ut.

 • Antioxidanter: Produkter med vitamin C, vitamin E och andra antioxidanter kan stödja hudens hälsa och kan förbättra fastheten.

Solskydd

Att bära solskyddsmedel dagligen minskar hudens åldrande. Studier visar att så mycket som 80% av hudens åldrande orsakas av UV-strålar som bryter ner kollagen, keratin och elastin. Huden förlorar då sin spänst och elasticitet, vilket leder till bland annat rynkor och fina linjer.

 

Heliocare är ett av Europas ledande solskyddsmärken utvecklat av experter inom dermatologi. Alla produkter från Heliocare skyddar huden och har samtidigt en läkande/helande effekt mot skadlig UVA samt UVB-strålning och produkternas och teknologiernas effekt är väldokumenterade. De motverkar solskador, hudens åldrande, minimerar överkänslighet från sol med hjälp av Fernblock® teknologin, bredspektriga solfilter och antioxidanter som grönt te, vitamin C och E.

HIFU

Ansiktslyft utan kirurgi. HIFU anses vara en säker och effektiv behandling för att ge ett lyft och strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Behandlingens fördelar jämfört med ett kirurgiskt lyft är svåra att argumentera mot, du får inga snitt eller ärr i huden och du behöver ingen återhämtningstid. Det är en icke-invasiv procedur som använder ultraljudsteknik för att stimulera kollagenproduktionen djupt i huden, vilket leder till en lyftande och uppstramande effekt över tid.

Trådlyft

Ett trådlyft innebär att man för in upplösbara trådar under huden för att lyfta och dra åt slapp vävnad. Detta kan användas för att förbättra utseendet på halsen och käklinjen. Det är mycket effektivt för behandling av sura mungipor, dubbelhaka, hängande kinder eller om man önskar ett ögonbrynslyft. När trådarna väl är insatta skapar de en omedelbar lyfteffekt. Med tiden stimulerar trådarna produktionen av nytt kollagen, vilket ytterligare bidrar till hudens fasthet och spänst. Hur länge behandlingen håller i sig varierar mellan individer men varar i allmänhet i flera månader till ett par år. Underhållsbehandlingar kan rekommenderas för att upprätthålla lyfteffekten.

Fillers

Injektioner med till exempel hyaluronsyra kan återskapa den förlorade volymen i kinderna och därmed skapa ett litet lyft. Fillers förbättrar huden genom att stimulera kollagenproduktionen.

Denna behandling är tillfällig men kan vara effektiv mot vissa hudtillstånd. För att kunna behandlas med fillers måste en konsultation bokas minst 48 timmar före behandlingen enligt den nya lagen om betänketid.

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en revolutionerande teknik inom estetisk laserbehandling. Med olika inställningar kan den avlägsna en del av den yttersta huden och stimulerar kollagenproduktionen. Den är mycket effektiv för att behandla till exempel rynkor, lös hud, pigmenteringar, stora porer och ärr.

Det är en banbrytande, effektiv metod för en mängd olika hudproblem som:

 •  Hudföryngring: Den minskar effektivt tecken på åldrande genom att jämna ut fina linjer och rynkor, vilket leder till ett mer ungdomligt utseende.

 • Ärrminskning: Särskilt effektivt för akneärr, operationsärr och andra typer av ärrbildning, det hjälper till att göra dessa ärr mindre märkbara.

 • Förbättring av hudstruktur: Den förbättrar hudens övergripande struktur, vilket gör den slätare och mer enhetlig.

 • Pigmenteringskorrigering: Den kan minska uppkomsten av solfläckar, åldersfläckar och andra typer av hyperpigmentering, vilket leder till en jämnare hudton.

 • Huduppstramning: Lasern stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i hudens djupare lager, vilket kan leda till stramare, fastare hud.

 • Reducering av porstorlek: Det kan hjälpa till att minimera uppkomsten av förstorade porer.

 • Aktinisk keratosbehandling: Den kan användas för att behandla aktinisk keratos, som är grova, fjällande fläckar på huden orsakade av år av solexponering.

Fraktionerade CO2-lasrar erbjuder ett mer kontrollerat och exakt tillvägagångssätt än andra metoder som plasma pen och äldre lasrar, vilket möjliggör snabbare läkning och snabbare återhämtning. Effektiviteten av behandlingen kan dock bero på olika faktorer inklusive hudtyp, tillstånd som behandlas och individuella läkningsprocesser. Det är också viktigt att ha realistiska förväntningar och att noggrant följa vårdanvisningarna efter behandlingen för att maximera resultatet och minimera potentiella biverkningar. Boka gärna en konsultation så kan vi rekommendera den bästa behandlingsplanen för dig.

Att välja rätt behandling

Att skapa en effektiv behandlingsplan för ett specifikt hudtillstånd innebär ofta att man kombinerar flera av ovanstående metoder för optimala resultat. Valet av behandling beror på flera faktorer som din hudtyp, vilka behandlingar som du tidigare har genomgått och vad du har för mål med behandlingen. Vid en konsultation kan vi utifrån dina individuella behov se vilken eller vilka behandlingsmetoder som är bäst för just dig. Tålamod är nyckeln, eftersom de flesta behandlingar kräver tid för att visa betydande förbättringar.

Kontakta oss

Kyrkogatan 6, 93731 Burträsk

070-224 23 49

 • Whatsapp
 • Facebook
 • Instagram

Tack för ditt meddelande!

bottom of page