top of page
Namnlös design (10).png

Akne och akneärr

Akne uppstår när talgkörtlarna blir inflammerade och överproducerar talg, vilket leder till att de täpps igen och bakterien  P. acne kan frodas.  Då kan finnar, pormaskar eller whiteheads bildas. 

Behandling

1

Hudvårdsrutin

Att etablera en daglig hudvårdsrutin som inkluderar skonsam rengöring, återfuktning med icke-komedogena produkter och applicering av solskyddsmedel kan hjälpa till att hantera akne och förbättra hudens hälsa.

2

Kemisk peeling

Professionell kemisk peeling hjälper till att rensa porerna och jämna ut huden. Peelingen varierar i styrka och med en starkare peeling kan hjälpa till att minska djupet av akneärr.

3

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser avlägsnar en del av den yttersta huden och stimulerar collagenproduktion. Är mycket effektiv mot ärr och akneärr.

4

Fillers

Fillers kan injiceras i djupa akneärr för att höja upp dem till samma nivå som omgivande hud. Denna behandling är tillfällig men kan vara effektiv mot atrofiska ärr.

neostrata-results-ecne_1080px.jpg
Hudvårdsrutin

Att etablera en daglig hudvårdsrutin som inkluderar skonsam rengöring, återfuktning med icke-komedogena produkter och applicering av solskyddsmedel kan hjälpa till att hantera akne och förbättra hudens hälsa.

 • Retinoider: Hjälper till att påskynda cellförnyelsen, minska akneutbrott och kan göra ärr mindre märkbara.

 • Alpha Hydroxy Acids (AHA): Dessa syror kan hjälpa till att ta bort död hud och förhindra igensatta porer. AHA är också effektiva för att få akneärr att verka mindre märkbara genom att förbättra hudens struktur.

 • Vitamin C: En antioxidant som kan ljusa upp huden, förbättra kollagenproduktionen och minska uppkomsten av vissa typer av akneärr.

Kemisk peeling

Professionell kemisk peeling med AHA eller retinol innebär att man applicerar en kemisk lösning på huden, som exfolierar och tar bort de översta lagren av huden vilket hjälper till att rensa porerna och jämna ut huden. Peelingen varierar i styrka och med en starkare peeling kan hjälpa till att minska djupet av akneärr.

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en revolutionerande teknik inom estetisk laserbehandling avlägsnar en del av den yttersta huden och stimulerar collagenproduktionen och är mycket effektiv mot akneärr. Den används även för att reducera rynkor och pigmenteringar.

Det är en banbrytande, effektiv metod för en mängd olika hudproblem som:

 •  Hudföryngring: Den minskar effektivt tecken på åldrande genom att jämna ut fina linjer och rynkor, vilket leder till ett mer ungdomligt utseende.

 • Ärrminskning: Särskilt effektivt för akneärr, operationsärr och andra typer av ärrbildning, det hjälper till att göra dessa ärr mindre märkbara.

 • Förbättring av hudstruktur: Den förbättrar hudens övergripande struktur, vilket gör den slätare och mer enhetlig.

 • Pigmenteringskorrigering: Den kan minska uppkomsten av solfläckar, åldersfläckar och andra typer av hyperpigmentering, vilket leder till en jämnare hudton.

 • Huduppstramning: Lasern stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i hudens djupare lager, vilket kan leda till stramare, fastare hud.

 • Reducering av porstorlek: Det kan hjälpa till att minimera uppkomsten av förstorade porer.

 • Aktinisk keratosbehandling: Den kan användas för att behandla aktinisk keratos, som är grova, fjällande fläckar på huden orsakade av år av solexponering.

Fraktionerade CO2-lasrar erbjuder ett mer kontrollerat och exakt tillvägagångssätt än andra metoder som plasma pen och äldre lasrar, vilket möjliggör snabbare läkning och mindre downtime. Effektiviteten av behandlingen kan dock bero på olika faktorer inklusive hudtyp, tillstånd som behandlas och individuella läkningsprocesser. Det är också viktigt att ha realistiska förväntningar och att noggrant följa vårdanvisningarna efter behandlingen för att maximera resultatet och minimera potentiella biverkningar. Boka gärna en konsultation så kan vi rekommendera den bästa behandlingsplanen för dig.

Fillers

Fillers kan injiceras i djupa akneärr för att höja upp dem till samma nivå som omgivande hud och därmed släta ut huden. Denna behandling är tillfällig men kan vara effektiv mot atrofiska ärr. Ibland används fillers i kombination med laser. För att kunna behandlas med fillers måste en konsultation bokas minst 48 timmar före behandlingen enligt den nya lagen om betänketid.

Att välja rätt behandling

Att skapa en effektiv behandlingsplan för akneärr innebär ofta att man kombinerar flera av ovanstående metoder för optimala resultat. Valet av behandling beror på flera faktorer, inklusive typen av ärr, din hudtyp och eventuella tidigare behandlingar du har genomgått. Vid en konsultation kan vi utifrån dina individuella behov se vilken eller vilka behandlingsmetoder som är bäst för just dig. Tålamod är nyckeln, eftersom de flesta behandlingar kräver tid för att visa betydande förbättringar.

neo-akne-rutin_edited.jpg

Lilla aknerutinen

Kontakta oss

Kyrkogatan 6, 93731 Burträsk

070-224 23 49

 • Whatsapp
 • Facebook
 • Instagram

Tack för ditt meddelande!

bottom of page